Alles in topconditie - FYEO Medical
Alles in topconditie

Hein Vergeer ging voor ReplaceLenzen bij FYEO Medical

Alles in topconditie

 

Oud-schaatser Hein Vergeer heeft weinig introductie nodig. In de jaren ‘80 werd deze koning van het ijs maar liefst 2 x wereldkampioen, 2 x Europees kampioen en 7 x Nederlands kampioen. Hij is echter niet alleen de man met wereldtitels in zijn broekzak. Toen zijn sportcarrière ten einde kwam, werd hij ondernemer. Nu heeft hij een aantal bedrijven in marketing, communicatie en vitaliteit. Hij vindt het belangrijk om gezond oud te worden en zet zich ook maatschappelijk in om mensen bewust te maken van het belang om goed voor jezelf te zorgen. Om zijn ogen in topconditie te houden, koos hij voor ReplaceLenzen bij FYEO Medical.

“Schaatsen werd bij ons thuis met de paplepel ingegoten. Ik groeide op in Haastrecht aan de Hollandse IJssel. Overal waar je keek was water. In de winters werden wij het ijs op gestuurd. Toch begon ik pas relatief laat met trainen. Als jongste uit een gezin van 6 was er gewoonweg geen geld voor. Ik schaatste op houtjes die ik onder mijn laarzen bond. Op mijn 12e won ik mijn eerste schaatswedstrijd op die houtjes, zelfs van jongens die al 2 jaar trainden en op stalen Noren reden. Een trainer vertelde me dat ik echt bij de vereniging moest komen schaatsen. Ik nam 2 krantenwijken om lid te kunnen worden en kon daardoor op mijn 14e beginnen met trainen. Vanaf dat moment ging het als een speer. Op mijn 17e stapte ik over naar Jong Oranje en bleef maar winnen. Ik leefde een jongensdroom waarin ik de hele wereld over reisde, titels op mijn naam schreef en met allerlei grootheden mocht samenwerken. Toen kwamen de Olympische Spelen van Calgary. Dat had de kroon op mijn carrière moeten worden, maar ik eindigde slechts als 27ste. Een eerdere val had blijkbaar een onherstelbare blessure in mijn linkerbeen veroorzaakt waardoor ik mijn schaatscarrière moest opgeven.”

Zonder tegenslag geen overwinning
“Uit die tijd heb ik 1 ding geleerd: zonder tegenslag geen overwinning. Waar er 1 deur dicht gaat, gaan er altijd 5 nieuwe deuren open. Je moet het alleen wel willen zien. Zo heb ik diverse eigen bedrijven en won ik een paar jaar geleden ook nog “Sterren dansen op het ijs”.  Vanuit dat programma werd ik coach bij Afvallers XXL en daar kwam ik er nog meer achter dat het zo belangrijk is om zuinig te zijn op jezelf. Dus toen mijn ogen door de leeftijd wat gebreken begonnen te vertonen, wilde ik daar zo snel mogelijk iets aan doen. Contactlenzen waren niet aan mij besteed. Ik kreeg die dingen echt niet in mijn ogen en als ik ze dan eindelijk in had, kreeg ik ze er niet meer uit. Aan de Varifocus glazen heb ik nooit echt kunnen wennen en daarnaast vond ik mezelf ook niet geschikt als brillenhoofd. Toen mijn vrouw een advertentie van FYEO Medical voorbij zag komen, hebben we meteen een afspraak gemaakt. Ik ging eigenlijk voor een laserbehandeling, maar na het vooronderzoek adviseerde de arts nieuwe implantlenzen, waarbij mijn eigen ooglenzen zouden worden vervangen.”

Een bevrijding
“Mijn vrouw vond dat wel een eng idee, je eigen lenzen laten vervangen door nieuwe, maar ik had er alle vertrouwen in. Hoewel ik zelf eigenlijk nooit van deze behandeling had gehoord, bleek dat er toch aardig wat mensen in mijn omgeving een soortgelijke ingreep hadden gehad. Het is eigenlijk hetzelfde als een staaroperatie alleen heb je daarna helemaal geen bril meer nodig. De behandeling stelde echt helemaal niks voor. Het was zo snel voorbij. Ik had nergens last van, nul pijn. Ik moest alleen wennen aan het druppelen erna en ook mijn zicht was nog een klein beetje wazig in het begin. Inmiddels zie ik alles scherp. Ik kan overal lezen en zien zonder hulpmiddelen. Dat vind ik echt een bevrijding. Ik raad het dan ook iedereen aan. Sterker nog, mijn vrouw is de volgende. Als je ervoor in aanmerking komt, schuif het dan niet op de lange baan. Hoe eerder je het doet, hoe langer je er plezier van hebt!”


 

Meer weten over ReplaceLenzen? Klik dan hier. U kunt natuurlijk ook altijd bellen naar 0497 360 860