"Als arts moet je nieuwe technologieën omarmen" | FYEO Medical
“Als arts moet je nieuwe technologieën omarmen”

Als arts moet je nieuwe technologieën omarmen
Dr. Frank Kerkhoff werkt al jaren als refractiechirurg bij FYEO Medical en hielp al duizenden mensen van hun bril, lenzen en/of staar af. Als arts omarmt hij technologische innovaties in zijn vakgebied. Zo ontwikkelde dr. Kerkhoff met behulp van robottechnologie een speciale techniek om implantlenzen nog nauwkeuriger te plaatsen. Het resulteert in een nog beter zicht én supersnel herstel. Sinds kort werkt hij met een hypermoderne Zeiss systeem. Ook cilinderafwijkingen kan hij hier nu mee op de meest nauwkeurige manier corrigeren.

“oogkliniek FYEO Medical ligt in Eersel, midden in dé hightech regio van Nederland. Ik vind dat wij, als vooraanstaande kliniek, dan ook voorop moeten lopen met de meest geavanceerde apparatuur. Hoe meer handmatige factoren we kunnen automatiseren, hoe meer eventuele risico’s we kunnen elimineren. Het resulteert in: nog betere resultaten, nog minder kans op eventuele aanvullende behandeling en als belangrijkste natuurlijk, perfect zicht.”


Precisiewerk
“Wanneer mensen besluiten om een brilvervangende behandeling te ondergaan, willen ze natuurlijk perfect zicht terug. Zo’n tweederde van de cliënten heeft echter een cilindrische afwijking, waar ze zelf het bestaan niet eens van vermoeden. Het vergt voor mij een andere benadering tijdens de behandeling. Het is dan namelijk belangrijk dat ik de implantlens precies op de juiste manier op de oogas plaats. De kleinste verschuiving kan namelijk al direct invloed hebben op het zichtresultaat. Het nieuwe systeem zorgt er voor dat verschuiving onmogelijk is.”

Futuristisch navigatiemiddel
“De zogenaamde IOL Master in combinatie met de Callisto Eye microscoop zijn ontwikkeld door Zeis. Het klinkt waarschijnlijk allemaal heer futuristisch, maar in feite is het dat ook. Kort gezegd is het een hightech meetinstrument dat perfect samenwerkt met de microscoop die ik tijdens mijn behandeling gebruik. Tijdens een vooronderzoek worden beide ogen gescand door de IOL Master. Deze registreert en onthoudt jouw unieke oogafdruk, en aan de hand van de oogbolling en de bloedvaatjes die over het oog lopen, de eventuele cilinderafwijking. Op de dag van de behandeling importeer ik deze gegevens met een eenvoudige druk op de knop op de interface in de operatiekamer. Het apparaat herkent nu direct jouw oog. Mijn microscoop geeft me vervolgens door middel van hulplijnen exact aan hoe en op welke as ik de lens optimaal in het oog moet plaatsen. Het fungeert als het ware als een navigatiemiddel.

Gratis vooronderzoek
Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een brilvervangende behandeling? Vraag nu een GRATIS vooronderzoek aan.