Behandeling Marie-Catrien van Deijck - deel 1 - FYEO Medical
Behandeling Marie-Catrien van Deijck – deel 1

Eyeline-redacteur Marie-Catrien van Deijck krijgt multifocale implantlenzen.

Lees hier over haar traject richting een brilloos leven.

Deel 1.

Al jaren schrijf ik -in Eyeline- over brillen, contactlenzen en andere optiekgerelateerde onderwerpen. Ik zie de mooiste brillen voorbijkomen en de knapste innovaties in contactlenzen, maar ik wil goed zicht zonder hulpmiddelen die ik moet onderhouden en mij soms ook belemmeren in mijn vrijheid.

Mijn multifocale bril heb ik overal bij nodig en zou ik de hele dag moeten dragen, maar dat wil ik niet en dus gaat hij de hele dag op en af, om vervolgens weer spoorloos verdwenen te zijn. Hoeveel uren ik al niet naar die bril heb gezocht…

Multifocale contactlenzen dan? Ik heb er vele geprobeerd, onder toeziend oog van de meest geduldige en kundige contactlensspecialisten, maar kan er niet aan wennen. Wanneer ik mijn computerscherm scherp zie, kan ik niet goed lezen; wanneer ik lenzen heb waarmee ik goed kan lezen, kan ik het dashboard in de auto niet scherp zien. Contactlenzen én een leesbril dan? Dat lijkt me dubbel onhandig.

Wanneer ik hierover met een kennis van gedachten wissel, wijst zij me op de mogelijkheid van multifocale implantlenzen. Ze blijkt er het nodige over te kunnen vertellen en dat blijft bij me hangen. Ik vind het een enigszins eng idee om in mijn ogen te laten snijden, maar aan de andere kant: de ingreep is exact hetzelfde als bij een staaroperatie -en daarvoor kom je sowieso een keer aan de beurt. Ik kan het dus alvast maar gehad hebben én de rest van mijn leven van mijn bril verlost zijn.

Ik ga op onderzoek uit en hoor en lees goede testimonials over oogkliniek FYEO Medical in Eersel. Het is niet de enige kliniek in Nederland waar deze ingreep wordt uitgevoerd, maar voor mij de dichtstbijzijnde. Bovendien blijkt de ‘familie-oogarts’ (ik kom uit een familie waar ernstig glaucoom veelvuldig voorkomt) aan deze kliniek verbonden. Dat schept vertrouwen. Via de website kan ik me inschrijven voor een vrijblijvende informatieavond. Laat ik daarmee beginnen. Ik krijg direct een glossy brochure toegestuurd met uitgebreide en erg heldere informatie over de kliniek, de oogartsen, de werking van het oog, oogafwijkingen, het ontstaan en de mogelijkheden van refractieve chirurgie en -in woord en beeld- een overzicht van de operaties die bij FYEO worden uitgevoerd. Laserbehandingen, ExtraLens- en ReplaceLens implantaties. Ik ga voor de trifocale ReplaceLens, die dus mijn eigen lens vervangt. Maar: dan moet ik wel door de ballotage komen.

Volgende week meer…


 

Meer weten over ReplaceLenzen? Klik dan hier. U kunt natuurlijk ook altijd bellen naar 0497 360 860