Home » Behandelingen » BlephEx bij blepharitis

BlephEx methode bij blepharitis

Verlichting bij chronische oogontsteking

Blepharitis is een chronische ontsteking aan de oogleden die veroorzaakt wordt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven op de rand van het ooglid aan de voet van de oogharen. Blepharitis is vaak de voorloper van ernstige ooglidziekten, zoals meiboomklier dysfunctie (MGD) en droge ogen. Het kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd of geslacht, maar het komt over het algemeen vaker voor als een persoon ouder is omdat de tranen meestal minder anti-lichamen bevatten naarmate men ouder wordt.

Als deze bacteriegroei toeneemt vormt er een slijmlaagje (biofilm) langs de wimpers. Bacteriële giftige stoffen en een parasiet genaamd Demodex blijven achter in de biofilm, dringen langzaam het ooglid binnen en veroorzaken zwelling. Hierdoor ontstaat mogelijke schade aan de traanklieren hetgeen negatieve invloed zal hebben op de kwaliteit en kwantiteit van de traanproductie. Doordat de traanproductie afneemt, nemen ook de natuurlijke antistoffen nog verder af en blijven de bacteriën zich ontwikkelen, waardoor zich een vicieuze cirkel vormt.

Wat is BlephEx?

BlephEx is een pijnloze behandeling die door een oogheelkundig specialist uitgevoerd kan worden. Het apparaat waarmee behandeld wordt, heeft nog het meest weg van een elektrische tandenborstel.
Door middel van een elektrisch aangedreven micro sponsje worden uw oogleden en wimpers veilig en grondig gereinigd. Schilfers en talg worden verwijderd en het ooglid wordt gepolijst. Elk ooglid wordt met een nieuw sponsje gereinigd om verspreiding van bacteriën tegen te gaan.

De behandeling

Een BlephEx behandeling duurt ongeveer 10 minuten. De behandeling is pijnloos, maar de meeste mensen ervaren wel een kriebelend gevoel tijdens het poetsen. Na de behandeling worden uw ogen gespoeld. De oogspecialist zal u adviseren over hoe u thuis uw ogen kunt schoonhouden.  Aangezien thuis reinigen minder doeltreffend is, wordt aangeraden om de behandeling iedere 4 tot 6 maanden te herhalen. U kunt na afloop gewoon zelf een voertuig besturen en uw dagelijkse bezigheden voortzetten. U hoeft dus geen begeleider mee te nemen.

 

Summary
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Blephex
Product Name
Blephex
Beoordeling door klanten: 9.2​/10 ­ 55 beoordelingen