Home » Behandelingen » E-Eye methode bij droge ogen

E-Eye methode bij droge ogen

Revolutionaire aanpak bij droge ogen syndroom

Droge ogen is een veel voorkomende aandoening die vaker voorkomt naarmate men ouder wordt. Dagelijks werken op een scherm, autorijden, kunstmatige verlichting, luchtvervuiling, en het dragen van contactlenzen helpt daarbij niet echt mee aan het verminderen van klachten.

Kenmerken van droge ogen zijn een branderig of prikkend gevoel en wisselend zicht. In sommige gevallen gaat het oog slijm afscheiden of ontstaat er een teveel aan traanvocht. Dit traanvocht is echter niet van een goede samenstelling, zodat er geen goede traanfilm op het oog ontstaat. Het oog wordt hierdoor kwetsbaar voor uitdroging.

Kunsttranen of andere oogdruppels kunnen klachten tijdelijk verhelpen, maar pakken de oorzaak niet aan. FYEO Medical heeft daarom een revolutionaire behandeling die de traanfilm weer in optimale staat terug kan brengen: E-Eye behandeling.

Wat is E-Eye?

De E-Eye is een apparaat dat met speciale lichtpulsen werkt. De werking is indirect. De lichtpulsen uit het apparaat stimuleren de klieren van Meibom die zich onder de huid rondom de ogen bevinden (de temporale zone en de jukbeenderen). Door deze lichtstimulatie worden de Meibomklieren geactiveerd om extra traanvocht af te scheiden waardoor de ogen minder droog aanvoelen.

De behandeling

Een E-Eye behandeling is pijnloos. Voor de behandeling mag u plaatsnemen op een ligstoel en krijgt u een speciaal eye-mask over uw ogen dat uw ogen beschermt tegen het licht van de E-Eye. Vervolgens brengt de optometrist een royale hoeveelheid gel op de jukbeenderen en de temporale zone aan. Zowel links als rechts worden vijf lichtpulsen toegebracht. Na deze pulsen wordt het eye-mask en de gel weer van uw gezicht verwijderd. U kunt eventuele contactlenzen gewoon inhouden. De behandeling duurt zo’n 20 minuten. U kunt na afloop gewoon zelf een voertuig besturen en uw dagelijkse bezigheden voortzetten. U hoeft dus geen begeleider mee te nemen.

Resultaten

Het effect van de behandeling hangt af van de ernst van de aandoening. Hoe droger de ogen, hoe lastiger het herstel. Bovendien is de behandeling het meest succesvol bij herhaling van de behandeling binnen een bepaalde tijd. Het meest optimale effect wordt bereikt in 3 tot 4 sessies binnen een periode van ongeveer 75 dagen.

Neveneffecten

Hoewel de kans op een neveneffect bij een E-Eye behandeling klein is, willen we u hiervan toch op de hoogte brengen;

  • Roodheid: op de plaatsen waar een lichtpuls de huid heeft geraakt, kan de huid rood zien. Dit trekt vanzelf weg.
  • Aangezien de behandeling gebaseerd is op lichtpulsen is het van groot belang dat u gedurende de gehele periode van behandelingen geen andere lichtbehandeling mag ondergaan (denk aan zonnebankbezoek).
  • Smeer uw gezicht gedurende de gehele behandelperiode goed in met zonnebrandcreme wanneer u blootgesteld wordt aan (UV) zonlicht

Wat kost het?

E-eye heeft pas langdurig effect bij minimaal 3 behandelingen. Daarnaast kan een jaarlijkse onderhoudsbehandeling worden aangeraden.

Prijs per 3 behandelingen 1 (onderhouds)behandeling
€ 250,-  € 100,-
Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
E-Eye
Product Name
E eye
Beoordeling door klanten: 9.2​/10 ­ 55 beoordelingen