Harry Fellinger - FYEO Medical
Harry Fellinger
Home » Behandelingen » Klantervaringen » Harry Fellinger

Harry Fellinger

Huisarts

Dag en nacht paraat

Toen de Twentse Harry Fellinger in 1998 de kans kreeg om zich als huisarts te vestigen in Middelbeers hoefde hij daar niet lang over na te denken. Het was altijd zijn droom geweest om een kleinschalige praktijk te runnen op het platteland. Eerder al kreeg hij een aanbod uit Zeeland, maar daar kreeg hij zijn vrouw niet mee naar toe. “Brabant paste meer bij ons. Het is vergelijkbaar met de mentaliteit in Twente; nuchter en gemoedelijk.” Een paar jaar geleden merkte hij dat hij steeds meer moeite kreeg met lezen en omdat een leesbril en lenzen niet werkten, besloot hij voor een ReplaceLens-behandeling te gaan.

“Ik merkte op een gegeven moment dat ik mijn ampullen steeds verder weg moest houden om te lezen. Met een leesbrilletje lukte het wel, maar als ik dan de gegevens in de computer moest invoeren, moest de bril weer af. Ik stoorde me daar zo erg aan dat ik multifocale lenzen aanschafte.
Dat ging goed totdat ik steeds meer last kreeg van droge ogen en irritaties. Vooral de nachtdiensten waren een crime. Je moet dan snel paraat kunnen staan, dus dan ging ik -om tijd te besparen- met lenzen in naar bed. En dat veroorzaakte natuurlijk nog meer klachten.”

Na 1 dag alweer aan het werk.
“In de praktijk zag ik regelmatig ontslagbrieven voorbij komen van oogkliniek FYEO Medical. Door de enthousiaste verhalen van mijn patiënten over hun brilvervangende behandeling maakte ik een test op hun website. Daaruit bleek dat ik een geschikte kandidaat zou zijn voor ReplaceLenzen. Toch was ik zelf nog niet echt overtuigd. Het idee dat ik vrijwillig mijn eigen ooglens eruit zou laten halen vond ik veel te eng. Toen bleek mijn eigen praktijkassistente ineens ook een ReplaceLens-behandeling te hebben gehad. Een dag na de behandeling was ze alweer aan het werk!”

“Het snelle herstel van mijn assistente en een gesprek met oogarts Dr. Frank Kerkhoff trok me uiteindelijk over de streep. Ik ging voor de Catalys behandeling. Dan maken ze de opening lasergestuurd in plaats van met de hand en dat is minder belastend voor het oog. Als ik er dan toch voor zou gaan, dan ook maar voor de allerbeste behandeling. En inderdaad; de behandeling stelde niks voor. Ik vond het juist fascinerend om zo in die lichtjes van de Catalys te kijken. In tegenstelling tot wat ik gehoopt had, duurde het herstel bij mij langer dan een dag. De eerste maand was mijn zicht niet echt optimaal. Het bleef wazig op sommige afstanden en ik had last van schitteringen. Dat was een tegenvaller na al die succesverhalen die ik had gehoord.”

Te weinig geduld
“Inmiddels zijn we 4 maanden verder en nu ben ik erg blij ben dat ik het gedaan heb. Ik heb gewoon te weinig geduld gehad. Na zo’n behandeling liggen je focuspunten op heel andere afstanden en daar moest ik heel erg aan wennen. Ik denk dat het resultaat sterk afhankelijk is van de verwachtingen die je zelf hebt. Als je ogen ervoor in aanmerking komen,  zou ik zeker een multifocale lens aanraden. Je bent in één klap van al je brillen af! Met name voor mijn werk ben ik superblij dat ik het gedaan heb. Ik ben bijvoorbeeld ’s nachts direct klaar om te vertrekken.”