Huub Stevens - FYEO Medical
Home » Behandelingen » Klantervaringen » Huub Stevens

Huub Stevens

Voetbaltrainer

ReplaceLenzen

Het kan verkeren in het leven van een voetbaltrainer. Enkele seizoenen geleden begon Huub Stevens, na jarenlang in Duitsland te hebben gewerkt, vol goede moed bij de club waar hij ooit successen beleefde als voetballer: het Eindhovense PSV. Maar halfweg de rit besloot hij terug te treden, na tegenvallende resultaten. Inmiddels woont hij weer in Duitsland, waar hij trainer is van Schalke 04. Eén Brabants ‘souvenir’ ging in elk geval mee: de ReplaceLenzen die eind 2008 werden geïmplanteerd bij FYEO Medical in Eersel. Stevens is er nog altijd content mee: “Ik kan het iedereen aanraden.”

In 2006 onderging hij al een CK-leesbrilbehandeling. “Ik had destijds een leesbril nodig en ook voor de tv moest ik een bril gebruiken. Dat kun je met één bril voor elkaar krijgen, maar ik vond dat zo vervelend dat ik die CK-behandeling heb laten doen. Daardoor zou ik in het gunstigste geval de eerste vijf jaar geen leesproblemen hebben. Maar na twee jaar vond ik toch dat het minder begon te worden. Ik had toch regelmatig weer die leesbril nodig.En daar had ik geen zin in. Dat vond ik vervelend. Bijvoorbeeld als ik veel notities moest maken. Dat doe ik natuurlijk tijdens wedstrijden, maar ook bij analyses van videobeelden. Dan ben ik aan het noteren en tegelijk kijk ik naar de tv. Bovendien zag ik na de CK-behandeling soms halo’s en schitteringen. Daar was ik vooraf ook duidelijk op gewezen, maar vooral bij wedstrijden met kunstlicht had ik daar toch ooit problemen mee. Toen ik mijn verhaal bij FYEO Medical op tafel legde, bleek er een prima oplossing voor mijn problemen te zijn. De ReplaceLens leek voor mij een oplossing op maat. Ook omdat er bij mij sprake was van beginnende staar.”

Scherp op alle afstanden

De lenzen werden geplaatst in november 2008. Het viel erg mee. Bij FYEO Medical is ontzettend goed uitgelegd wat me te wachten stond. De eerste dag moet je het oog rust geven. Ik kreeg daarvoor een donkere zonnebril mee. Ik kreeg ook oogdruppels, die ik gedurende een maand heb gebruikt.

Direct na de operatie merkte ik al dat het zicht beter was. En de volgende dag was het gewoon al vele malen beter dan ik gewend was. Ook bij het tweede oog verliep alles volgens plan. Uiteindelijk bleek bij het eerste oog nabehandeling met de laser noodzakelijk, omdat na een CK-behandeling de juiste lenssterkte wat lastiger te bepalen is. Jammer, maar het was me vooraf duidelijk verteld.

In april heeft die nabehandeling plaatsgevonden. Ook die viel honderd procent mee. Ik zie nu uitstekend. Ik hoef pas weer in december terug voor controle. Ik ben een tevreden mens. Bij voldoende licht heb ik geen leesbril nodig. Van die halo’s ben ik ook verlost. Tijdens je werkzaamheden word je daar liever niet door gehinderd. En ik vind het vooral prettig dat ik nu op alle afstanden scherp kan zien. De kleuren hebben ook weer hun oude helderheid terug, doordat ik ben verlost van die beginnende staar. Ja, ik ben ontzettend blij dat ik dit heb laten doen.”

Beoordeling
Review Date
Behandeling
ReplaceLenzen
Beoordeling
51star1star1star1star1star