Ervaring Magda Mariën- FYEO Medical 
Home » Behandelingen » Klantervaringen » Magda Mariën

Magda Mariën

“Het heeft mijn leven veranderd”

Magda Mariën (62) uit Waalre maakt de mooiste creaties met verf en natuurlijke materialen zoals zand en boomschors. Haar kleinkinderen komen graag logeren, want in haar atelier mogen ze helemaal los gaan met oma’s verfspullen. Sinds een half jaar heeft ze trifocale ReplaceLenzen van oogkliniek FYEO Medical en kan ze nóg meer genieten van deze momenten. Dankzij de lensimplantatie ziet ze op alle afstanden weer haarscherp. Dat is wel even wennen als je al zo lang lenzen en bril hebt gedragen. Ook de kleinkinderen houden zich nog vast aan oude gewoontes; als het ’s avonds tijd is voor een verhaaltje, roepen ze nog steeds: “Oma, vergeet je leesbril niet!”

Niet zomaar een chirurg

Omdat Magda bepaalde conserveringsmiddelen in lenzen niet kon verdragen, droeg ze speciale nachtlenzen. Het in -en uitzetten van deze lenzen kostte haar veel tijd en vaak nam ze ook nog een reservebril mee als ze ergens op visite ging. Dat moest anders vond ze.

Haar neef had een ooglaserbehandeling gehad bij FYEO Medical en was daar zeer tevreden over. Hierdoor kwam ze op het idee van brilvervangende chirurgie. Ze verdiepte zich grondig in de mogelijkheden en won overal informatie in. Zo hoorde ze goede verhalen over de oogartsen bij FYEO Medical en ook haar huisarts raadde de kliniek aan. “Ik wilde zeker weten dat ik naar een goede oogchirurg ging, het zijn tenslotte wel je ogen!”

Ik ga dit doen!

“Toen ik belde met de kliniek, raadde de medewerkster mij een vooronderzoek voor ReplaceLenzen aan. Dat zou, gezien mijn leeftijd en mijn wensen, voor mij de beste oplossing zijn. Hoewel ik zelf erg enthousiast was over het idee, reageerden de mensen uit mijn omgeving vaak erg argwanend. Dan vroegen ze waarom ik dit ging doen. En of ik niet bang was dat het mis zou gaan. Maar zij hadden zich er niet zo in verdiept als ik. Dit maakte me best onzeker en dan twijfelde ik weer, maar Dr. Kerkhoff overtuigde me. Hij zei ‘informeer maar eens bij mensen die een staaroperatie gehad hebben, de operatie die jij krijgt is hetzelfde’. Ik had al vertrouwen in de arts en toen hij dit zei was voor mij de beslissing duidelijk; ik ga dit doen!”

Ik kon meteen al de ondertitels lezen!

“De behandeling zelf viel uiteindelijk reuze mee. Ik heb niet echt pijn gehad. Tijdens de ingreep vertelde de arts rustig wat hij aan het doen was en betrok me er echt bij. Ik weet nog dat ik daarna tegen hem zei: ‘het stelt toch ook eigenlijk niks voor’. ‘Nee’ zei hij lachend, ‘voor jou misschien niet, voor mij wel.’

Het gevoel toen ik uit de herstelkamer kwam was onbeschrijfelijk; ik liep nog met mijn zonnebril op richting mijn man, ving een glimp op van de tv en ik kon meteen al de ondertitels lezen! Dat was zo’n mooi moment, echt super!

Ik ben er nu nog steeds ontzettend blij mee. Het heeft mijn leven veranderd. Als ik ’s morgens mijn ogen opendoe, begint voor mij de dag! En een leuke bijkomstigheid; ik kan ook weer een normale zonnebril op.

Weg bril, weg staar!

Een ReplaceLens-behandeling is vergelijkbaar met een staarbehandeling. Wat veel mensen echter niet weten is dat je met een implantatie van ReplaceLenzen direct van staar én je bril af kunt zijn. Oogkliniek FYEO Medical heeft hier al jaren ervaring mee. Ook wanneer je (nog) geen last hebt van staar kan deze behandeling uitkomst bieden. De lens die wordt geplaatst is namelijk van een speciale kunststof die ongevoelig is voor slijtage of vertroebeling en gaat een leven lang mee. Er kan dus geen staar meer in ontstaan.

Beoordeling
Review Date
Behandeling
ReplaceLens
Beoordeling
51star1star1star1star1star