Ervaring ooglaserbehandeling Toine van Peperstraten
Home » Behandelingen » Klantervaringen » Toine van Peperstraten

Toine van Peperstraten

Presentator

Ik was vijftien toen ik mijn eerste bril kreeg. Jarenlang heb ik een minimale sterkte gehad van ongeveer -1. Ik droeg m’n bril dan ook maar af en toe. Vaker zat ‘ie, geklemd tussen mijn schoolboeken, in mijn schooltas. De bril was dan ook om de haverklap kapot. Als student besloot ik lenzen te nemen. Ik heb harde lenzen geprobeerd, maar dat bleek voor mij een ramp. Gelukkig bevielen zachte lenzen prima.

Toch ben ik mijn lenzen altijd blijven afwisselen met een bril. Toen ik ergens een heel apart brilletje vond, droeg ik deze zelfs af en toe tijdens de televisie-uitzendingen van Studio Sport. Vrij snel daarna werd ik benaderd door een sponsor. Of ik zijn brillen wilde gaan dragen. Paul de Leeuw, die destijds met de promo van zijn programma vlak voor Studio Sport zat, maakte hier regelmatig een opmerking over: “We schakelen nu over naar Toine van Peperstraten, ben benieuwd of hij vandaag wel of geen bril draagt!”

Zou dit ook iets voor mij zijn?

Een aantal jaren geleden dacht ik voor het eerst serieus na over het laseren van mijn ogen. Ik sport heel graag; ik voetbal, tennis en fitness en dan is het dragen van bril of lenzen toch een handicap. Bovendien waren er mensen in mijn omgeving, Jack van Gelder bijvoorbeeld, die hun ogen al hadden laten laseren en daar zeer enthousiast over spraken. Steeds vaker dacht ik ‘zou dit ook iets voor mij zijn?’ Het was uiteindelijk iemand van de persvoorlichting van PSV die me aanraadde om eens een vooronderzoek bij FYEO Medical te laten verrichten.

Opmerkelijk eigenlijk hoe weinig je weet over je ogen. De brochure van FYEO Medical stond boordevol informatie. Wat me vooral aansprak was de sfeer in de kliniek; in de verste verte niet dat kille ziekenhuisgevoel. Het vooronderzoek vloog voorbij. Optometrist Jacques Bartz wist alles heel gemakkelijk en helder uit te leggen. Bovendien zag ik mensen binnen
komen voor een nacontrole. Zij waren kort geleden gelaserd en waren zó positief en blij met het resultaat! Ik besloot er voor te gaan.

Ik zie nu zelfs veel beter dan voorheen met bril of lenzen

In de weken voor mijn behandeldag beschouwde ik de behandeling gewoon als één van de vele afspraken die ik had. Maar op de ochtend zelf sloeg plotseling even de twijfel toe. Het zijn toch je ogen! Daarom was ik wel heel blij dat ik als eerste aan de beurt was die dag. En ik moet zeggen, het is me 100% meegevallen. En ongelooflijk, het is écht pijnloos. Heel even voelde ik die druk op mijn ogen en voor ik het wist was het achter de rug.

Eenmaal buiten, nog vol adrenaline, had ik praatjes genoeg. Maar ik was toch wel heel blij toen ik thuis was en een paar uur mijn ogen kon sluiten. Na 4 uren slaap, stond ik echt versteld van het resultaat. Ik kon al direct goed zien! Bij de nacontrole bleek ook dat ik al optimaal zicht had. Zelfs zo goed, dat ik een golftoernooi voor de volgende dag, wat ik eigenlijk af had willen zeggen, gewoon door heb laten gaan. Weliswaar mét een donkere zonnebril op maar zónder lenzen! En nu, enkele maanden later, lijkt het al bijna gewoon om zonder bril of lenzen te functioneren. Bij mijn laatste controle bij FYEO Medical bleek ik zelfs een visus te hebben van 160%. Geweldig toch! Ik zie nu zelfs veel beter dan voorheen met bril of lenzen.

Beoordeling
Review Date
Behandeling
Ooglaseren
Beoordeling
51star1star1star1star1star