ArtiLens | FYEO Medical - De juiste oplossing voor ieder oog
Home » Behandelingen » Lensimplantatie » ExtraLens implantatie » ArtiLens

ArtiLens implantlens

De ArtiLens implantlens biedt twee opties: ArtiSan en ArtiFlex. De lens kan zowel bij- of verziendheid (sferisch) corrigeren als een cilinderafwijking (torisch).

Artisan lens

De ArtiSan lens is gemaakt van PMMA, een niet-flexibele kunststof die volledig wordt geaccepteerd door je lichaam (dit werd per toeval ontdekt toen sommige piloten uit de Tweede Wereldoorlog jarenlang rondliepen met een stukje plastic in hun oog, afkomstig van hun kapotgeschoten windscherm).

ArtiFlex lens

De ArtiFlex lens is gedeeltelijk gemaakt van siliconen en daardoor flexibel. Een groot voordeel hiervan is dat deze lens ‘opgevouwen’ wordt aangebracht in je oog. Het sneetje in je hoornvlies kan hierdoor klein blijven (3,2 mm) en geneest sneller. Met een ArtiFlex lens kun je daardoor ook sneller optimaal zien. ArtiFlex corrigeert van -1 tot -14,5. Heeft u een hogere minsterkte of  een pluscorrectie nodig, dan is Artisan de juiste lens voor u.

Hoe werkt het?

De ArtiLens implantlens wordt geplaatst in de voorste oogkamer (vóór de iris). De oogarts maakt een minuscule opening in het oog. Door dit sneetje wordt de lens in de oogkamer geschoven. De opening geneest uit zichzelf. Het herstel van deze behandeling is snel.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De ArtiLens implantlens is zeer geschikt voor personen waarbij een ooglaserbehandeling niet mogelijk is. ArtiSan kan extreem hoge sterktes corrigeren van -23.5 tot +12. ArtiFlex kan sterktes corrigeren van -2 tot -14.5.

Voordelen ArtiLens

1. Vrijwel pijnloze behandeling en snel herstel.
2. Omkeerbaar proces; de lens is makkelijk weer te verwijderen.
3. Extreem hoge sterkten en cilinderafwijkingen corrigeerbaar.Wie gingen u voor?

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden