Implantatie methodes | FYEO Medical
sfsdf
Home » Behandelingen » Lensimplantatie » ReplaceLens implantatie » Implantatie methodes

Implantatie methodes ReplaceLens

Voor iedere oog de juiste oplossing

Een ReplaceLens behandeling is ideaal wanneer u ouder bent dan 45 jaar en van het ongemak van uw bril of lenzen af wilt of last hebt van staar. Bij deze behandeling vervangt de oogchirurg uw natuurlijke lens en implanteert hij  een speciaal voor u op maat gemaakte ReplaceLens.

Robot gestuurde lensimplantatie

Tot voor kort bestond er voor het inbrengen van een ReplaceLens slechts één techniek; de zogenaamde phaco emulsificatie. Een uitstekende techniek wanneer hij uitgevoerd wordt door ervaren en kundige oogchirurgen, maar wel een techniek die volledig handmatig wordt uitgevoerd.

Het Catalys Precision Laser System biedt voor een ReplaceLens implantatie een compleet nieuwe techniek die volledig lasergestuurd werkt en de behandeling daarmee nog preciezer uitvoerbaar maakt. Het herstel zal dankzij deze techniek sneller zijn en het uiteindelijke resultaat beter voorspelbaar. Tevens is de kans op een aanvullende behandeling om het uiteindelijk gewenste resultaat te bereiken dankzij deze nieuwe techniek vele malen kleiner geworden.

Beter voorspelbaar resultaat
Zeer hoge mate van voorspelbaarheid van het te verwachten zichtresultaat na behandeling.

Het meest optimale gezichtsvermogen
Perfect gecentreerde, ronde opening aan de voorzijde, tien keer nauwkeuriger dan wat met de hand haalbaar is. Voor het meest optimale gezichtsvermogen.

Sneller herstel
Significant minder ultrasone energie nodig vanwege lensfragmentatie en daardoor sneller herstel.

Minder kans op reststerkte
Met een nauwkeurigheid van 0.01mm incisies maken voor het plaatsen van de kunstlens inclusief corrigeren van cilinderafwijkingen.

 

Manuele lensimplantatie

Naast de lasergestuurde ReplaceLens behandeling biedt FYEO Medical ook een excellente manuele ReplaceLens behandeling middels phaco techniek;

De oogchirurg maakt dan handmatig een kleine incisie (ca. 2,6 mm) net naast het hoornvlies. Vervolgens maakt de chirurg een ronde opening in het kapsel aan de voorkant van de lens. Door deze opening brengt hij een minuscuul zuigbuisje in dat ultrasoon trilt. Hierdoor verpulvert de lens en kan deze worden weggezogen.

Wanneer het lenskapsel leeg is, wordt de nieuwe implantlens geplaatst. Het sneetje hoeft niet gehecht te worden, maar heelt uit zichzelf.
Voor een ReplaceLens implantatie hoeft u niet opgenomen te worden; u komt ’s morgens naar de oogkliniek en mag direct na de ingreep weer naar huis. De ingreep duurt 10 á 15 minuten per oog, gebeurt onder lokale druppelverdoving en is zo goed als pijnloos. Binnen enkele dagen ziet u al aanzienlijk beter.

Monofocale implantlens
Multifocale implantlens


Een Catalys behandeling in beeld


Wie gingen u voor?