Oppervlaktebehandeling - FYEO Medical
Home » Behandelingen » Ooglaseren » Oppervlaktebehandeling

Oppervlaktebehandelingen

hoornvliesBij een ooglaserbehandeling wordt de vorm van het hoornvlies dusdanig gecorrigeerd dat het beeld weer scherp op het netvlies valt. Om de vorm van het hoornvlies blijvend te veranderen, moet de dikste laag van het hoornvlies worden aangepast; het stroma.

Bij een oppervlaktebehandeling wordt het stroma bereikt door het bovenste laagje van het hoornvlies (epitheel) weg te halen. Dit bovenste laagje van het hoornvlies herstelt snel, waardoor deze laag binnen 2-3 dagen weer volledig is aangegroeid.

 

Lasek

Bij een Lasek behandeling wordt de bovenste laag van het hoornvlies verwijderd door middel van een alcoholoplossing. Na het verwijderen van deze laag kan het oog gelaserd worden.

Voordelen Lasek

 • Altijd mogelijk wanneer het hoornvlies oogheelkundig geschikt is voor een ooglaserbehandeling
 • Voordeligste ooglaserbehandeling

Meer informatie over Lasek ooglaseren

 

TransPRK

De TransPRK behandeling is de modernste vorm van oppervlakte behandelingen. Bij deze techniek wordt de bovenste laag van het hoornvlies verwijderd met een laser, waardoor het oog niet door de oogarts aangeraakt hoeft te worden. Vervolgens wordt met dezelfde laser de correctie aangebracht.

Voordelen TransPRK

 • Behandeling in 1 stap
 • Altijd mogelijk wanneer het hoornvlies oogheelkundig geschikt is voor een ooglaserbehandeling
 • De kosten van de behandeling. De TransPRK methode is onze op één na goedkoopste laserbehandeling
 • Contactloos (no-touch methode); de enige laser behandeling waarbij het oog door geen enkel instrument of oogarts wordt aangeraakt. Hierdoor is het de meest comfortabele laserbehandeling om te ondergaan
 • De behandeling is volledig lasergestuurd

Meer informatie over TransPRK ooglaseren

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden