FYEO Medical

Beoordeling door klanten: 9.2/10 ­ 55 beoordelingen
Overige ooglaserbehandelingen | FYEO Medical
Home » Behandelingen » Ooglaseren » Overige ooglaserbehandelingen

Overige ooglaserbehandelingen

U kunt bij ons terecht voor alle typen ooglaserbehandelingen. Onderstaande oppervlaktebehandelingen kunnen op verzoek worden uitgevoerd, maar zijn inmiddels verouderde methodes.

 

EpiLasik

Bij EpiLasik verwijdert de oogchirurg het bovenste laagje van de hoornvlies (epitheel) met een zogenaamd ‘Epi-keratoom’.

Hoe werkt EpiLasik?

Deze oppervlaktetechniek is niet pijnvrij en vraagt om enkele dagen geduld tot herstel. Na de EpiLasik behandeling wordt een tijdelijke beschermlens op het oog geplaatst om het herstel te bevorderen en de pijn te verzachten. Na enkele dagen zal er weer een natuurlijk epitheellaagje zijn aangegroeid.

Voor wie is EpiLasik geschikt?

EpiLasik is een goede methode voor mensen met bijvoorbeeld droge ogen. Deze methode wordt echter steeds minder toegepast en meestal vervangen door IntraLasik.

De resultaten met EpiLasik zijn uitstekend. Het enige nadeel van deze methode is echter dat het helingsproces iets langer duurt (5 à 7 dagen) en de ogen enkele dagen geïrriteerd en pijnlijk aan kunnen voelen. Na deze periode neemt het zicht geleidelijk toe.

Vraag een gratis vooronderzoek aan

 

 


Lasik

Lasik is een verouderde methode waarbij de oogchirurg een dun flapje maakt in het stroma (het bovenste deel van het hoornvlies).

Hoe werkt Lasik?

Met behulp van de ‘Lasik-keratoom’ maakt de oogarts een dun flapje in het stroma (het dikkere deel van het hoornvlies). Het flapje wordt vervolgens omgeklapt, waarna uw ogen op sterkte worden gecorrigeerd. Nadat uw ogen zijn gecorrigeerd, plaatst de oogchirurg het flapje weer terug. Het flapje hecht zich weer op natuurlijke basis. De ingreep is kort en geneest relatief snel.

Voor wie is Lasik geschikt?

Lasik is de voorloper van de IntraLasik behandeling. Bij de IntraLasik methode wordt met een zeer nauwkeurige laser het flapje gemaakt. Dit heeft als voordeel dat het oog op een nog preciezere manier benaderd wordt. Hierdoor zijn de resultaten aanzienlijk beter en is de kans op complicaties minimaal. We passen de Lasik methode daarom alleen nog toe op uitdrukkelijk verzoek van de cliënt.

Vraag een gratis vooronderzoek aan

 

 


 

PRK

PRK is een traditionele oppervlaktebehandeling die nog slechts in een uitzonderlijk geval wordt toegepast.

Hoe werkt PRK?

Bij de ooglasermethode PRK wordt het bovenste laagje van het hoornvlies met een mechanisch borsteltje verwijderd. Na de laserbehandeling groeit het hoornvlieslaagje uit zichzelf weer dicht (zoals een schaafwondje vanzelf weer dichtgroeit).

Voor wie is PRK geschikt?

Een groot nadeel van deze methode is dat deze pijnlijk is en de ogen lang geïrriteerd aanvoelen. Het helingsproces kan tot enkele weken in beslag nemen. Om die redenen én omdat de huidige technieken een veel beter en een meer voorspelbaar resultaat geven, wordt de PRK ooglasermethode bij FYEO Medical nog nauwelijks toegepast.

Vraag een gratis vooronderzoek aan

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden