Ooglidcorrectie | FYEO Medical | Direct een frisse blik
Home » Behandelingen » Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Overhangende bovenoogleden of wallen onder de ogen kunnen u een vermoeid uiterlijk geven en uw zicht belemmeren. Sommige mensen ervaren hierdoor vervelende klachten zoals hoofdpijn.

Met het ouder worden verslapt de huid rondom de ogen waardoor bij sommige mensen een overschot aan huid ontstaat. Een teveel aan huid of vetophopingen rondom de ogen kan ook een erfelijke factor zijn. Het is dus niet per definitie een ouderdomskwaal. Een ooglidcorrectie kan dit probleem heel gemakkelijk verhelpen.

Een ooglidcorrectie is een behandeling waarbij u dezelfde dag weer naar huis mag en vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Voorafgaand aan de ingreep worden de oogleden en omringende huid gedesinfecteerd. De chirurg tekent met stift de overtollige huid af die hij tijdens de ingreep zal verwijderen. Vervolgens wordt de huid verdoofd met enkele injecties. Middels een kleine incisie wordt het overtollige stukje huid verwijderd en worden de bloedvaatjes dicht gebrand. Als laatste wordt de wond gesloten.

Bij ooglidcorrecties maken we onderscheid in bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie.

Bovenooglid

Bij een bovenooglidcorrectie maakt de plastisch chirurg een kleine snede in de plooi van uw ooglid. Vervolgens wordt het teveel aan huid en weefsel weggenomen. Het sneetje wordt gesloten met een hechting. Het littekentje valt na de ingreep  in de oogplooi zodat het nauwelijks zichtbaar is. U kunt er ook voor kiezen om direct meerdere gebieden rondom het oog aan te pakken zoals hangende wenkbrauwen of kraaienpootjes.

Onderooglid

Bij een onderooglidcorrectie neemt de plastisch chirurg een stripje overtollig huid weg via een kleine snede onder de wimperrand. De incisie valt vlak onder de wimperrand en laat nauwelijks een zichtbaar litteken achter. Indien nodig, worden direct de vetpockets aangepast. Soms wordt het vet niet weggehaald, maar opnieuw verdeeld in de groef tussen neus en ogen. Zo voorkomen we dat de ogen na verloop van tijd ‘hol’ worden.

Vrijblijvend consult ooglidcorrectie?

 

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden