ArtiLens

ArtiLens implantlens

De ArtiLens implantlens biedt twee opties: ArtiSan en ArtiFlex. De lens kan zowel bij- of verziendheid (sferisch) corrigeren als een cilinderafwijking (torisch).

Artisan lens

De ArtiSan lens is gemaakt van PMMA, een niet-flexibele kunststof die volledig wordt geaccepteerd door je lichaam (dit werd per toeval ontdekt toen sommige piloten uit de Tweede Wereldoorlog jarenlang rondliepen met een stukje plastic in hun oog, afkomstig van hun kapotgeschoten windscherm).

ArtiFlex lens

De ArtiFlex lens is gedeeltelijk gemaakt van siliconen en daardoor flexibel. Een groot voordeel hiervan is dat deze lens ‘opgevouwen’ wordt aangebracht in je oog. Het sneetje in je hoornvlies kan hierdoor klein blijven (3,2 mm) en geneest sneller. Met een ArtiFlex lens kun je daardoor ook sneller optimaal zien. ArtiFlex corrigeert van -1 tot -14,5. Heeft u een hogere minsterkte of  een pluscorrectie nodig, dan is Artisan de juiste lens voor u.

Hoe werkt het?

De ArtiLens implantlens wordt geplaatst in de voorste oogkamer (vóór de iris). De oogarts maakt een minuscule opening in het oog. Door dit sneetje wordt de lens in de oogkamer geschoven. De opening geneest uit zichzelf. Het herstel van deze behandeling is snel.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De ArtiLens implantlens is zeer geschikt voor personen waarbij een ooglaserbehandeling niet mogelijk is. ArtiSan kan extreem hoge sterktes corrigeren van -23.5 tot +12. ArtiFlex kan sterktes corrigeren van -2 tot -14.5.

Voordelen ArtiLens

1. Vrijwel pijnloze behandeling en snel herstel.
2. Omkeerbaar proces; de lens is makkelijk weer te verwijderen.
3. Extreem hoge sterkten en cilinderafwijkingen corrigeerbaar.Wie gingen u voor?

 • sea
  sea
  sea
  sea
  sea
  sea
  sea
  sea
  sea
  sea

  Direct een frisse blik


  Bent u benieuwd of u geschikt bent voor een brilvervangende behandeling? Met het uitgebreide vooronderzoek weet u direct welke methode het beste resultaat geeft voor uw ogen. Het vooronderzoek is geheel gratis en verplicht u tot niets!
  Afspraak maken

  Teruggebeld worden