Lensimplantatie

Home » Brilvervangende chirurgie » Behandelingen » Lensimplantatie

Lensimplantatie

Denkt u dat u geen geschikte kandidaat bent voor ooglaseren, maar wilt u toch graag van uw bril of lenzen af? Dan kan lensimplantatie een uitkomst bieden! Een lensimplantatie is het plaatsen van een hoogwaardige kunststof lens in het oog waarmee het zicht gecorrigeerd wordt. Bij FYEO Medical hebben we twee typen lensimplantatie; ExtraLenzen en ReplaceLenzen.

Natuurlijk is ieder oog en iedere persoon uniek. Welke methode het beste bij u past, kunnen we u perfect vertellen aan de hand van de resultaten uit ons uitgebreide vooronderzoek. Het grote voordeel van het vooronderzoek: u weet meteen of iets mogelijk is. Als het namelijk niet mogelijk is, hoeft u daar ook niet meer over na te denken. Bovendien is het volledig kosteloos en verplicht het u tot niets.

ExtraLenzen

devider

Geschikt voor personen jonger dan 45 jaar

Ideaal bij hogere sterkteafwijkingen of te dun hoornvlies

Lens wordt geplaatst tussen eigen ooglens en hoornvlies

Keuze uit twee typen lenzen;
ICL en ArtiLens

Meer informatie

ReplaceLenzen

devider

Geschikt voor personen boven de 45 jaar

De rest van uw leven zonder (lees) bril en/of staar

Eigen ooglens wordt vervangen door flinterdunne kunstlens

Keuze uit diverse soorten (multifocale) lenzen

Meer informatie

Low Vision Lens

devider

Geschikt voor mensen met droge leeftijdsgebonden macula degeneratie, diabetische retinopathie of myope maculopathie

Alleen mogelijk na een cataractoperatie (staarbehandeling)

Meer informatie

ReadonLens

devider

Geschikt voor personen boven de 45 jaar die volledig afhankelijk zijn van een leesbril, maar op afstand geen bril of lenzen nodig hebben

Lens wordt geplaatst tussen eigen ooglens en hoornvlies

Meer informatie

 

ExtraLens implantatie

ExtraLenzen zijn een perfect alternatief wanneer ooglaseren niet mogelijk is. Wanneer u een te grote sterkteafwijking hebt (meer dan +2 en -8) raden we een ooglaserbehandeling af. Ook bij een te dun hoorvlies zullen we geen ooglaserbehandeling doen. Bij ooglaseren wordt de vorm van het oog gecorrigeerd zodat het licht weer op de juiste manier op het netvlies valt. Bij een te dun hoornvlies is er te weinig weefsel om weg te laseren. Bij het plaatsen van een ExtraLens hoeft geen weefsel te verdampen.
Meer informatie over ExtraLens implantatie

 


 

ReplaceLens implantatie

Een ReplaceLens implantatie is ideaal wanneer u ouder bent dan 45 jaar en van het ongemak van uw (lees)bril of lenzen af wilt, of wanneer u last hebt van staar. De behandeling verloopt nagenoeg hetzelfde als een staarbehandeling in het ziekenhuis. Bij FYEO Medical kunt u kiezen uit een manuele ingreep of een lasergestuurde ingreep op basis van robottechnologie (Catalys Precision Laser System).
Meer informatie over ReplaceLens implantatie

 


 

Low Vision Lens implantatie

De Low Vision Lens is een revolutionaire uitvinding voor mensen met een laag gezichtsvermogen (low vision). Met deze lens heeft u uw zichthulpmiddel altijd bij u en bent u dus niet meer afhankelijk van visuele hulpmiddelen.
Meer informatie over Low Vision Lens implantatie

 


 

ReadonLens implantatie

Lezen zonder leesbril? De ReadonLens is speciaal ontwikkeld voor mensen die een leesbril gebruiken, maar voor veraf geen bril of lenzen nodig hebben. Door deze lens behoort de leesbril tot het verleden. Met een eenvoudige ingreep wordt de lens in het oog geïmplanteerd, waarmee het zicht van dichtbij wordt gecorrigeerd.
Meer informatie over ReadonLens implantatie

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Direct een frisse blik?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende of cosmetische behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden