Ooglaseren

Home » Brilvervangende chirurgie » Behandelingen » Ooglaseren

Ooglaseren bij FYEO Medical

Ooglaseren is veruit het bekendste alternatief wanneer u van uw bril of lenzen af wilt. Ooglaserbehandelingen worden in Nederland inmiddels al meer dan 30 jaar uitgevoerd. In deze relatief korte tijd hebben nieuwe technieken elkaar in een razendsnel tempo opgevolgd met als belangrijkste drijfveer: continue verbetering. Die verbetering zit hem vooral in de hersteltijd en pijnbeleving. Grofweg kunnen we de technieken onderverdelen in drie generaties. PRK/Lasek, IntraLasik en ReLEx SMILE.

De eerste generatie ooglaseren is PRK/ Lasek; hierbij wordt het bovenste laagje van het hoornvlies mechanisch verwijderd. Deze methode is nog steeds een goede en veilige vorm van ooglaseren, maar het zichtherstel kan lang duren en de ogen kunnen nog lang geïrriteerd aanvoelen.

Vijftien jaar geleden werd met IntraLasik de tweede generatie ooglaseren geïntroduceerd; de zogenoemde flaptechnologie. In plaats van het bovenste laagje geheel te verwijderen, wordt er een flapje gemaakt met een femtosecond-laser. Na correctie wordt de flap weer teruggelegd. Deze methode is zachtaardig en het herstel is snel. U ervaart alleen de eerste dag wat ongemakken. Dit was tot nu toe de meest comfortabele manier van ooglaseren.

 

ReLEx SMILE

De allernieuwste techniek ReLEx SMILE (SMall Incision Lenticule Extraction) is de derde generatie ooglaseren en werkt volgens een compleet nieuw principe. Dit laserplatform maakt geen flapje of andere relatief grote opening in het hoornvlies, maar creëert in één behandeling van slechts 30 seconden een klein lensje (lentikel genaamd) en een minuscule opening. Via deze kleine opening verwijdert de oogchirurg het lentikel waardoor het zicht is gecorrigeerd. U ervaart alleen de eerste uren wat ongemak en het herstel is zeer snel.

Welke lasertechniek voor uw ogen het meest geschikt is, wordt gedeeltelijk bepaald door de meetgegevens uit uw vooronderzoek. Hierbij kijken we naar de sterkteafwijking van uw oog, de dikte van het hoornvlies en de grootte van uw pupil.

Naast de technische aspecten kijkt de arts naar uw persoonlijke wensen. We nemen tijdens een vooronderzoek ruim de tijd om alle mogelijkheden met u te bespreken en vragen te beantwoorden. Bij alle lasertechnieken geldt hetzelfde eindresultaat: scherp zicht met eigen ogen. Bekijk direct onze laserbehandelingen.

Welke behandeling past bij u?


Populaire ooglaserbehandelingen

ReLEx SMILE

devider

De meest zachtaardige ooglasertechniek, voor extreem snel herstel.
Meer informatie

Intralasik_geel

IntraLasik

devider

Bij deze comfortabele techniek wordt er een flapje gecreëerd.
Meer informatie

TransPRK

devider

De enige methode waarbij het oog niet aangeraakt wordt, daarmee zeer veilig
Meer informatie

Lasek

devider

Perfecte lasermethode voor personen met een afwijkend of te dun hoornvlies
Meer informatieUpgrade uw behandeling voor het beste resultaat

HD zicht met een gepersonaliseerde behandeling

FYEO Medical biedt de unieke mogelijkheid om uw behandelmethode te personaliseren. Hierdoor kunt u het maximale uit uw behandeling halen. Ieder oog is namelijk anders. Deze techniek, genaamd Zyoptix Personalised of wavefront, biedt de mogelijkheid om niet alleen uw oogsterkte, maar ook andere oogafwijkingen te corrigeren. Hierdoor wordt uw zicht niet alleen scherper, maar verbetert het ook de kwaliteit en contrast.

Het is zelfs mogelijk dat u na de behandeling beter zicht heeft dan wanneer u een bril of lenzen droeg.

Meer over een gepersonaliseerde behandeling


Overige ooglaserbehandelingen

Ooglaserbehandelingen worden al sinds begin jaren ’80 uitgevoerd. De techniek heeft zich afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld, waardoor de kwaliteit van ooglaserapparatuur aanzienlijk is verbeterd. FYEO Medical vindt het belangrijk dat uw behandeling zo veilig en comfortabel verloopt, zodat u uiteindelijk het best mogelijke resultaat verkrijgt. Verouderde technieken worden dan ook alleen nog op verzoek toegepast.

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Direct een frisse blik?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden


Summary
Event
Informatieavond - Ooglaseren
Location
FYEO Medical, Koperslager 6 ,Eersel,-5521 DE
Starting on
april 12, 2018
Description
Informatieavond - Ooglaseren en lensimplantatie