Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Uiteraard is een brilvervangende behandeling erg spannend en ongetwijfeld heeft u veel vragen. Tijdens het vooronderzoek en het consult met de oogarts heeft u alle tijd om antwoord te krijgen op uw vragen. De meeste algemene vragen hebben we al voor u verzameld op deze pagina. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons weten via het contactformulier:

 

 

 

Moet ik een chauffeur meenemen naar mijn vooronderzoek?

Ja en nee, afhankelijk van het type vooronderzoek.

Alleen na het vooronderzoek voor de ReplaceLens kunt u zelf terugrijden.

Voor alle andere refractieve vooronderzoeken (ooglaseren, ExtraLens) dient u wel te zorgen voor een chauffeur. Uw ogen worden namelijk gedruppeld met pupilverwijdende medicatie. Hierdoor is het voor enige uren niet mogelijk afstanden in te schatten.

Indien het niet mogelijk is om een chauffeur te regelen voor de terugreis, kunt u beter gebruik maken van het openbaar vervoer.

 

Krijg ik injecties om mijn ogen te verdoven bij een behandeling?

Nee, uw ogen worden verdoofd met druppels. Deze zorgen ervoor dat uw ogen gedurende de behandeling gevoelloos worden en het niet meer mogelijk is om scherp te stellen. De behandeling is pijnloos.

Wat is het verschil tussen ArtiSan lenzen en ArtiFlex lenzen?

De ArtiFlex lens is gemaakt van een flexibele kunststof. Hierdoor kan deze lens gevouwen aangebracht worden in het oog en is maar een minimaal sneetje nodig voor de implantatie. De ArtiSan lens is niet flexibel en daarom is een grotere incisie noodzakelijk. Bij beide lenzen is het zichtresultaat uiteindelijk hetzelfde. Alleen hoe kleiner de incisie, hoe sneller de genezing van het oog.

Kun je een implantlens zien zitten na een behandeling?

Ja en nee, afhankelijk van het type implantlens.

Bij ReplaceLenzen kunt u de lens nooit zien zitten.

Bij ExtraLenzen kunt u de lens alleen zien zitten wanneer de lens in de voorste oogkamer is geplaatst. ArtiLenzen (ArtiFlex en ArtiSan) worden op deze manier geïmplanteerd. Vooral bij een lichtgekleurde iris zijn dan soms de contouren van de lens te zien. Visian ICL kun je niet zien, omdat deze achter de iris worden geplaatst.

Heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig voor een vooronderzoek voor staar?

Nee dit is niet nodig. Als de oogarts tijdens het consult staar constateert, ontvangt u na ongeveer 4 weken een speciale factuur voorzien van een declaratiecode. Deze kunt u opsturen naar uw zorgverzekeraar. Vanuit de basisverzekering heeft iedereen recht op een vergoeding voor staar. Deze bedraagt gemiddeld rond de € 800,00 per oog.

Ik heb een lui oog. Is een vooronderzoek zinvol?

Ja. We raden dan aan om eerst een QuickScan te doen. Zo kunnen we direct beoordelen in hoeverre het luie oog meewerkt en bijdraagt aan het totale zicht.

Mag ik de dag na een behandeling vliegen?

Nee, het is beter om eerst de nacontrole af te wachten. Tijdens de nacontrole overlegt u met de optometrist wanneer een vliegreis verantwoord is. Na een week zal een vliegreis meestal geen probleem meer zijn.

Hoe lang na een oogbehandeling mag ik weer zwemmen, naar de sauna en onder de zonnebank?

De eerste twee weken na een behandeling is het raadzaam om niet te zwemmen, naar de sauna te gaan of gebruik te maken van de zonnebank. Na deze periode merkt u vaak zelf of uw ogen al voldoende hersteld zijn voor deze activiteiten. Ook na deze periode is het beter om bescherming voor uw ogen te gebruiken onder de zonnebank.

Wanneer mag ik weer gaan sporten?

Gedurende de eerste maand na een behandeling is het beter om geen balsporten of contactsporten te beoefenen. Andere sportieve activiteiten kunt u na twee weken weer rustig opstarten.

 • sea
  sea
  sea
  sea
  sea
  sea
  sea
  sea
  sea
  Random image

  Direct een frisse blik?


  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende of cosmetische behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken

  Teruggebeld worden