Home » Cosmetische behandelingen » Injectables » Botox
Spierontspanners (Botuline toxine)
Botox® is veruit de bekendste van alle spierontspanners die verkrijgbaar zijn. Spierontspanners laten spieren ontspannen en zorgen daarmee voor verzachting van rimpels.  U kunt daarbij denken aan fronsrimpels, voorhoofdslijnen, kraaienpootjes of een onrustige kin. Door een behandeling met botuline toxine (Botox) laten we de spieren die druk veroorzaken ontspannen en dat geeft u weer een frisse en minder strenge gelaatsuitdrukking.

Botuline toxine is verkrijgbaar onder verschillende merknamen. Bij FYEO Medical werken we met het originele Botox® en Vistabel®.

 1. De behandeling
 2. Na de behandeling
 3. Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?
 4. Bijwerkingen
 5. Voor wie is een botox behandeling af te raden?

De behandeling

Afhankelijk van uw uitstraling en mimiek bepaalt de plastisch chirurg waar de Botox het best ingespoten kan worden. Vervolgens wordt met behulp van een heel dun naaldje de Botox onder de huid, in de spier, geïnjecteerd. Een verdoving is niet nodig; de injecties voelen slechts kort licht prikkelend aan. Na de Botox-behandeling kunt u gewoon weer naar huis en uw werkzaamheden hervatten. 

Na de behandeling:

 • Probeer de spier die behandeld is, de eerste 4 uur intensief te gebruiken.
 • Eerste 2 uur: Ga niet met het hoofd plat liggen, dit om ongewenste neveneffecten te voorkomen.
 • Eerste 24 uur: Masseer de plek van injectie niet en beoefen geen intensieve sporten.
 • Eerste 2-3 dagen: Stel u zelf niet bloot aan een warmtebron als zonnebank, sauna of langdurig direct zonlicht op uw huid.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Enkele dagen na behandeling begint de Botox te werken en ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 1 week is het effect maximaal, de rimpels zijn dan al veel minder diep, de huid wordt in de weken hierna steeds gladder. Gemiddeld blijft het resultaat 3 tot 6 maanden zichtbaar. Vaak is het zo dat het effect langer aanhoudt na meerdere behandelingen. Om het gewenste resultaat te behouden is het nodig de behandeling weer te herhalen. Diepe rimpels/sterke spieren kunnen in het begin vaker behandeld worden, om de 3 tot 4 maanden.

Bijwerkingen

De meeste bijwerkingen ontstaan doordat de huid geïnjecteerd wordt met een naaldje: een blauwe plek, plaatselijk tijdelijke roodheid en soms een zwelling. Deze symptomen verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen. Om de kans op een eventuele zwelling te verminderen, kunt u het behandelde gebied desgewenst koelen met een ijskompres. U mag dit camoufleren met make-up.

Voor wie is een Botox behandeling af te raden?

 • Personen die allergisch zijn voor (bestanddelen in) botuline toxine.
 • Personen die een infectie of acute ontstekingen hebben in de te behandelen huidgebieden.
 • Personen die lijden aan bepaalde spierziekten.
 • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
 • Personen jonger dan 18 jaar.
 • Personen die onhaalbaar hoge verwachtingen hebben van de behandeling.
 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Direct een frisse blik?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden