Fillers

Home » Cosmetische behandelingen » Injectables » Fillers
Fillers
Fillers zorgen voor direct meer volume op plekken waar dit als gevolg van het ouder worden verdwenen is. Hierbij valt te denken aan ingevallen wangen, omlaaghangende mondhoeken of een verslapte kaaklijn. De Princess® fillers die we gebruiken zijn op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van ons lichaam en is essentieel voor het behouden van de hydratatie, de stevigheid en de elasticiteit van de huid. Door omgevingsfactoren zoals blootstelling aan de zon, verontreiniging, vrije radicalen en uiteraard het natuurlijk verouderingsproces, neemt het gehalte aan hyaluronzuur in de huid met de jaren af. Onze huid wordt dunner, droger en verliest zijn elasticiteit. Er beginnen lijntjes en rimpels zichtbaar te worden. Door hyaluronzuur te injecteren wordt de huid direct gladder. De filler herstelt het het hyaluronzuur- en vochtgehalte van de huid. U ziet er zichtbaar frisser, jonger en gezonder uit.

 1. De behandeling
 2. Na de behandeling
 3. Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?
 4. Bijwerkingen
 5. Voor wie is een filler behandeling af te raden?

De behandeling

Een behandeling met fillers is een niet-chirurgische behandeling. De hersteltijd is minimaal en u ziet meteen het natuurlijke ogende resultaat. Afhankelijk van uw huid, persoonlijke wensen en verwachtingen kiest de plastische chirurg de Princess® injectable die voor u het meest geschikt is. De injecties worden gegeven met behulp van hele fijne naaldjes waardoor u nauwelijks een prikje voelt. Bovendien is in de filler een kleine hoeveelheid verdoving toegevoegd waardoor de behandeling vrijwel pijnloos verloopt. Direct na de behandeling kunt u uw dagelijkse activiteiten weer oppakken.

Na de behandeling:

 • Eerste 12 uur: Geen make-up aanbrengen en niet sporten.
 • Eerste week: Vermijd direct zonlicht en hoge temperaturen.
 • Eerste 2 weken: Geen gezichtsverjongende behandeling bij een schoonheidsspecialist ondergaan, zoals peelings, laser, microdermabrasie of scrubben.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

De resultaten van een esthetische behandeling met fillers zijn voor een langere periode te zien. Afhankelijk van het behandelde gebied en de huidconditie houdt het effect zes tot twaalf maanden aan. Na deze periode kan de behandeling worden herhaald. Princess® fillers worden na verloop van tijd volledig afgebroken.

Bijwerkingen

De meeste bijwerkingen ontstaan doordat de huid geïnjecteerd wordt met een naaldje: een blauwe plek, plaatselijk tijdelijke roodheid en soms een zwelling. Deze symptomen verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen. Om de kans op een eventuele zwelling te verminderen, kunt u het behandelde gebied desgewenst koelen met een ijskompres.

Voor wie is een filler behandeling af te raden?

 • Personen die allergisch zijn voor hyaluronzuur.
 • Personen die een infectie of acute ontstekingen hebben in de te behandelen huidgebieden.
 • Personen die vlak voor deze behandeling een tandheelkundige ingreep hebben ondergaan.
 • Personen die lijden aan een auto-immuunziekte en/of een immuuntherapie krijgen.
 • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
 • Personen met een aanleg voor het vormen van brede, roze littekens.
 • Personen jonger dan 18 jaar.
 • Personen die onhaalbaar hoge verwachtingen hebben van de behandeling.
 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Direct een frisse blik?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden