FYEO Medical ondersteunt Máxima Medisch Centrum - FYEO Medical
FYEO Medical ondersteunt Máxima Medisch Centrum

FYEO Medical ondersteunt Máxima Medisch Centrum

We maken momenteel allemaal een bijzondere tijd mee, die Nederland niet eerder heeft gekend. De ziekenhuizen lopen vol en het zorgpersoneel werkt erg hard. Dit merkt ook het Máxima Medisch Centrum. Door de grote toename van Corona patiënten voelen zij zich gedwongen om minder tot geen acute en/of semi acute Vitreoretinale oogzorg te leveren. Het Máxima Medisch Centrum wilde hier graag een oplossing voor en heeft deze samen met FYEO Medical gevonden.

Tot 26 april 2020 zal de acute en semi acute Vitreoretinale oogzorg van het Máxima Medisch Centrum (deels) verplaatst worden naar FYEO Medical, waar de operatiekamer en het personeel van FYEO beschikbaar zijn. FYEO Medical zal overigens niet actief betrokken zijn bij het proces van de patiënt. Alle afspraken verlopen via het Máxima Medisch Centrum en ook de medische gegevens blijven in bezit van het ziekenhuis.

FYEO Medical ziet zichzelf graag als partner van het Máxima Medisch Centrum. Niet alleen in deze bijzondere tijd, maar ook op andere momenten. We helpen daarom ook graag bij het ontlasten van de zorg, door onze ruimte en medewerkers beschikbaar te stellen. Op deze manier ontstaat er meer ruimte op de spoed operatie kamers van het ziekenhuis en krijgt het ziekenhuispersoneel meer ruimte.

Wat zijn de gevolgen voor mij als cliënt van FYEO Medical?
Voor u als cliënt van FYEO Medical verandert er helemaal niets.

Waarom kan mijn behandeling bij FYEO Medical niet door gaan en deze operaties wel?
Wij volgen hierbij de richtlijnen van het ZKN (Branchevereniging) . Alleen urgente medische zorg wordt uitgevoerd. De behandelingen vanuit het MMC vallen in deze categorie, de behandelingen van FYEO niet.

Word ik als patiënt van het Máxima Medisch Centrum overgedragen aan FYEO Medical?
Nee. U blijft patiënt van het Máxima Medisch Centrum. Zij blijven ook uw contactpunt voor vragen en/of het maken van afspraken. Het enige verschil is de locatie waar de operatie zal plaatsvinden.

Is de oogarts van FYEO Medical net zo ervaren als die in het ziekenhuis?
Ja. De operaties bij FYEO Medical zullen uitgevoerd worden door Dr. Kerkhoff. Dr. Kerkhoff  is werkzaam in het Máxima Medisch Centrum .

Worden de kosten nog wel vergoed door de zorgverzekeraar, nu ik in een privékliniek behandeld wordt?
Er verandert niets aan uw situatie. U wordt alleen op de dag van de operatie op een andere locatie verwacht.

 

Heeft u nog een vraag? Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur bereikbaar op 0497  360 860