"Gezond oud worden is zóveel waard" - FYEO Medical
“Gezond oud worden is zóveel waard”

“Gezond oud worden is zóveel waard”

Kees Schoenmakers ziet weer scherp na een ReplaceLens behandeling

Kees Schoenmakers is bijna 85 jaar, al zou je hem dat nog lang niet geven. Hij geniet al jaren met volle teugen van zijn pensioen en is nog zeer actief met wandelen, fietsen en bridgen. In de 55 jaar dat hij is getrouwd, heeft hij samen met zijn vrouw heel wat van de wereld gezien. De laatste jaren kreeg hij echter steeds meer last van wazig zicht. Bij een keuring bleek hij met rechts voor 60 procent te zien en met zijn linkeroog nog maar voor 18 procent. Een ReplaceLens-behandeling bij FYEO Medical gaf hem zijn zicht weer terug.

“Ik heb eigenlijk altijd heel goede ogen gehad en zag perfect op afstand. Toen de leeftijd een rol ging spelen, moest ik op een gegeven moment wel een leesbril gaan dragen, maar die hoefde ik gelukkig nooit de hele dag op. Mijn vrouw betrapte me erop dat ik steeds vaker met 1 dichtgeknepen oog tv zat te kijken. Pas bij de herkeuring van mijn rijbewijs ging het balletje rollen. Daar bleek dat ik aan mijn linkeroog zo goed als blind was. Dat was even schrikken. Geluk bij een ongeluk was mijn zoon Rens nog niet zo lang geleden CEO geworden bij oogkliniek FYEO Medical. Hij raadde me aan om mijn ogen daar te laten onderzoeken.”

Nooit meer een bril
“Na een vooronderzoek bij FYEO Medical bleek ik staar te hebben. Ik had daar zelf geen idee van. Dat is er dus blijkbaar heel geleidelijk in geslopen. Oogarts Dr. Gonçalvez vertelde dat een ReplaceLens-behandeling uitkomst zou bieden. Daarbij halen ze -net als bij een staaroperatie- je eigen ooglens eruit en vervangen die door een kunststof lensje. Het mooie van een ReplaceLenzen is dat je daarna ook geen leesbril meer hoeft.”

“Ik had het volste vertrouwen in Dr. Gonçalvez. Hij is zo’n aardige, geduldige man. Toch voelde ik me tijdens de behandeling ineens heel gespannen. Het voelde onwennig om de controle uit handen te geven. Je ligt daar toch een beetje overgeleverd. Ik was daarom ook heel blij met de verpleegkundige die de hele tijd bij me bleef en mijn hand vasthield. Daar had ik veel steun aan. Ook van het overige personeel was ik trouwens onder de indruk. Ze zijn echt allemaal zo attent en vriendelijk.”

“Wat een openbaring!”
“De behandeling is nog niet zo lang geleden, maar wat een openbaring! Ik kan ineens de krant weer lezen zonder bril. Dat is echt geweldig. Mijn totale zicht zit nu alweer op ruim 90 procent. De komende maanden moet dit nog meer verbeteren zodat ik met beide ogen weer voor 100 procent zie. Ik mag ook weer autorijden, al moet ik soms nog wel wennen aan mijn nieuwe zicht. Als ik (te) hard rijd, mis ik nog wel eens de informatie op de borden, maar dat heeft misschien meer met mijn snelheid te maken…”

“Ik denk niet dat er veel mensen van mijn leeftijd zijn die deze behandeling nog laten doen. Toch vind ik dat je het ook na je 80ste nog altijd moet doen. Gezond oud worden is zoveel waard en dat je op mijn leeftijd nog zonder bril vooruit kunt is gewoon fantastisch!”


 

Meer weten over ReplaceLenzen? Klik dan hier. U kunt natuurlijk ook altijd bellen naar 0497 360 860