Last van droge ogen? | FYEO Medical
Home » Kennisbank » Droge ogen

Droge ogen

Droge ogen is een veel voorkomende aandoening die vaker voorkomt naarmate men ouder wordt. Dagelijks werken op een scherm, autorijden, kunstmatige verlichting, luchtvervuiling, en het dragen van contactlenzen helpt daarbij niet echt mee aan het verminderen van klachten.

Kenmerken van droge ogen zijn een branderig of prikkend gevoel en wisselend zicht. In sommige gevallen gaat het oog slijm afscheiden of ontstaat er een teveel aan traanvocht. Dit traanvocht is echter niet van een goede samenstelling, zodat er geen goede traanfilm op het oog ontstaat. Het oog wordt hierdoor kwetsbaar voor uitdroging. We zien deze klacht vaak bij langdurig contactlensgebruik. Mocht tijdens het vooronderzoek naar voren komen dat u veel last heeft van droge ogen, dan raden wij daarom soms een andere brilvervangende behandeling aan dan u in eerste instantie misschien zelf in gedachten had.

Kunsttranen of andere oogdruppels kunnen de klachten verhelpen. Een andere oplossing die geboden kan worden zijn Punctum Plugs. Deze houden het traanvocht langer vast in het oog. Deze middelen zijn echter tijdelijk van aard en pakken de oorzaak niet aan. FYEO Medical heeft daarom een revolutionaire behandeling die de traanfilm weer in optimale staat terug kan brengen:

E-Eye methode

Blepharitis kan ook een oorzaak zijn van droge ogen. In dat geval kunt u bij FYEO Medical ook terecht voor een BlephEx behandeling.

 

Een andere vraag?

Uw naam

Uw E-mailadres

Telefoonnummer

Uw bericht

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door deze website.