Ooginfecties bij contactlensdragers | FYEO Medical
Meer ernstige ooginfecties bij contactlensdragers

lens

Meer ernstige ooginfecties bij contactlensdragers

Het aantal ernstige ooginfecties in Nederland bij contactlensgebruikers neemt toe. Oorzaak hiervan is het slordige gebruik van de contactlenzen. Dat vertelt oogarts Tjeerd de Faber vrijdag aan NU.nl.

Eerder op de dag bleek uit onderzoek van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat 99 procent van de contactlensdragers in de Verenigde Staten wel eens iets doet wat het risico op een ooginfectie vergroot. De Faber zegt dat dit in Nederland ook goed zo zou kunnen zijn. “We zien een toename in het aantal ernstige ooginfecties bij contactlensdragers. Dat is een verontrustende trend die zeker onderzocht zou moeten worden.”

Lenzen via internet
Veel lenzendragers bestellen tegenwoordig via internet hun lenzen. Dat is volgens de oogarts niet verstandig. “Je moet eigenlijk door een deskundige zeker twee keer per jaar gecontroleerd worden. Ook kunnen deskundigen je betere voorlichting geven over het lensgebruik.” “Daar hangt wel een prijskaartje aan en online kan je voor een lagere prijs lenzen bestellen. Daar kiest de consument steeds vaker voor, terwijl goede voorlichting en controles ooginfecties kunnen voorkomen. Die expertise koop je niet op internet.”

Slordig
De oogarts krijgt heeft vaak patiënten die slordig met hun contactlenzen omgaan en met ernstige ooginfecties in het ziekenhuis terecht komen. “Vaak hebben mensen geslapen met hun contactlenzen, dat is niet verstandig. Ook moet je bijvoorbeeld niet gaan zwemmen met je contactlenzen in.”

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een brilvervangende behandeling? Vraag nu een GRATIS vooronderzoek aan.

bron: Nu.nl