Sanne van Gendt in Content Magazine | FYEO Medical
Sanne van Gendt in Content Magazine

Sanne van Gendt liet haar ogen laseren bij FYEO Medical

Sanne-van-Gendt

“Het is alleen maar beter geworden!”

Hoe gaaf is het als je van je hobby je werk kunt maken? De 27-jarige Sanne van Gendt weet het wel; zij mag iedere dag paardrijden en ze krijgt er nog geld voor ook. Toch was er echter 1 dingetje waar ze zich iedere dag weer aan stoorde; haar contactlenzen. “Ik was klaar met al dat gedoe van iedere dag weer je lenzen in- en uitdoen. Ik wil meteen kunnen zien als ik wakker word en nu kan ik dat gewoon!”

Sanne heeft niet altijd de paardendroom gehad zoals veel kleine meisjes hebben. Ze is min of meer per ongeluk in het paardenwereldje gerold. Toen ze een jaar of 8 was, wilde haar zusje graag paardrijden. Na twee lessen hield die het wel voor gezien. Hun moeder vond het een beetje zonde om die tienrittenkaart dan maar in de prullenbak te gooien en daarom mocht Sanne verder. Bij Sanne sloeg de vonk voor het paardrijden wel direct over en later volgde ze zelfs een hippische opleiding in Deurne. Via haar opleiding kwam ze in aanraking met de eigenaren van Lincom Stables in Nuenen. Daar is ze nu dagelijks bezig om zo’n 13 van de in totaal 60 dressuur- en springpaarden “rijklaar” te maken. In het weekend rijdt ze vaak ook nog nationale wedstrijden.

Baat het niet…

Tijdens haar spaarzame vrije uurtjes wilde ze geen seconde meer verspillen aan het gefrot met haar lenzen en omdat de zoon van de eigenaar zijn ogen had laten laseren bij FYEO Medical in Eersel, besloot ze eens op hun website te kijken. “Ik was wel heel erg aan het twijfelen en bang dat het fout zou gaan. Het zijn wel je ogen. Op de site zag ik zo veel mogelijkheden, dus ik wist echt niet ik wat ik er van moest denken. Ik besloot een vooronderzoek te plannen. Dat was toch gratis, dus ik dacht ‘baat het niet, dan schaadt het ook niet.’”

“Ik vond de kliniek super mooi en de lounge is lekker knus, gezellig. De oogarts, dr. Vos, had naar mijn mening superveel ervaring. Omdat mijn hoornvlies erg dun was, kwam ik eigenlijk alleen in aanmerking voor een TransPRK behandeling of ExtraLenzen. Ik koos direct voor de TransPRK. Vanaf het moment dat ik dat besloten had, kon ik eigenlijk niet meer wachten tot het zover was. Op de dag zelf was ik wel gespannen, maar het stelde echt niks voor. Het leukst vond ik dat ik zonder mijn lenzen in naar de behandelkamer werd begeleid en direct na de behandeling ineens een klok zag hangen die daar dus blijkbaar al hing. Toen dacht ik ‘wow, hoe is dat mogelijk!’ Tijdens de behandeling moet je zo’n 20 seconden recht in een groen lampje kijken en dan is het al klaar. Alleen daarna kreeg ik ijswater op mijn ogen en die kou trok helemaal door, daar kreeg ik helemaal zo’n brain freeze van. De tweede dag waren mijn oogleden helemaal opgezwollen. Ik kon er nauwelijks tussendoor kijken. Gelukkig trok dat snel weg en drie dagen later fietste ik al naar het dorp. Bij de controle na drie maanden had ik al 100% zicht met beide ogen en dat is alleen maar beter geworden.”

Hoekiefoekie

“Ik ben er echt superblij mee, ik wil echt nooit meer terug naar hoe het eerst was. Laatst sprak ik iemand die het ook van plan was. Dan zeg ik dat ze echt naar FYEO moeten. Dat is gewoon goed. Voor zoiets moet je niet naar een of andere hoekiefoekie kliniek. Ik kende de verhalen van anderen en het zit lekker dichtbij. Waarom zou je dan nog verder zoeken?”


Wilt u weten of een brilvervangende behandeling iets voor u is? Kom dan eens vrijblijvend naar een informatieavond of maak een afspraak voor een gratis uitgebreid oogonderzoek. U kunt natuurlijk ook bellen met: 0497-360860.

Gratis vooronderzoek?

Summary
Name
Sanne van Gendt