Ultieme vrijheid met ReplaceLenzen | FYEO Medical
Ultieme vrijheid met ReplaceLenzen

Erwin-Claassen

Ervaar ultieme vrijheid met ReplaceLenzen

Zichtbaar relaxed parkeert hij zijn Lamborghini keurig in de vakken op de Markt in Eersel. Prompt stappen scholieren van hun fiets af en maken snel een foto met hun mobieltje. Zoiets zie je natuurlijk ook niet elke dag. Inmiddels is hij wel gewend aan de bewonderende blikken,  maar van sterallures heeft Erwin Claassen geen last. Hij beseft zich maar al te goed dat geluk niet te koop is en dat status weinig betekenis heeft als je gezondheid je in de steek laat.

Koffiedrinken en bellen
Erwin is eigenaar van BKB Precision in Son (voorheen vd Berg Kunststofbewerking) en heeft daarnaast twee bedrijven in China. Hij begon ooit als frezer bij BKB en werd er in 2004 directeur. Wat hij precies doet? “Vroeger vertelde ik mijn zoon altijd; papa doet twee dingen: koffiedrinken en bellen.”

Had ik maar…
Drie jaar geleden ging er bij hem een knop om. “Een goede vriend werd getroffen door een zwaar herseninfarct en kon in één klap niks meer. Dat heeft me aan het denken gezet. Ik kan wel dag en nacht werken, maar morgen lig ik op de grond en denk ik alleen ‘had ik maar…’. Vanaf dat moment besloot ik alles uit het leven te halen wat er in zit.” Na de zomer neemt hij afstand van zijn rol als directeur van BKB. Hij heeft een nieuwe managing director aangenomen die deze taak van hem gaat overnemen, zodat hij zich volledig kan richten op wat hij het liefste doet; terug de werkplaats in, achter de draaibank. Van niets, iets maken.

In zijn vrije tijd zoekt hij graag het asfalt op. Samen met zijn vriendin neemt hij racelessen en probeert hij zijn rondetijden steeds te verbeteren. Zijn doel is volgend jaar mee te rijden met de BMW M3 cup. “Het gevoel dat je hebt wanneer je elke bocht perfect doorgaat is met niets te vergelijken. Je bent één met je auto, je hebt alleen maar de finish voor ogen. Je hartslag zit in je keel en je staat stijf van de adrenaline. Die drive, die kick, dat is gewoon pure passie.”

Ultieme vrijheid
“Om dat ultieme gevoel van vrijheid te beleven kún je niet zonder goed zicht. Ik zag op afstand wel goed, maar zocht naar een oplossing voor mijn leesbril. Natuurlijk hoef je op het circuit niet te letten op je snelheid, maar als ik na de race mijn gegevens wilde bekijken, moest ik elke keer die stomme bril weer zoeken. Of ik vergat ‘m en dan probeerde ik mijn data te lezen door foto’s te maken met mijn telefoon en dan in te zoomen!”

“Ik ging informeren bij een aantal oogklinieken. Zo’n ingreep is natuurlijk nou niet iets wat ik echt leuk vind, maar omdat ik zo graag van die bril af wilde, besloot ik dan in ieder geval te gaan voor een kliniek die het snapt. In Utrecht en Den Bosch was dat niet het geval; het personeel was arrogant en afstandelijk en ik zat in een ongezellig kamertje op een plastic stoel te wachten. Zo wilde ik mijn tijd niet meer verdoen. Ik koos daarom voor FYEO Medical; hartelijk personeel, een comfortabele wachtruimte en kundige artsen. Je kunt je niet voorstellen hoe ongelooflijk relaxed het is om niet meer afhankelijk te zijn van een bril. Mijn advies: wacht niet te lang en stel geen dingen uit die je graag wilt. Het leven is er te kort voor!”