Is een behandeling mogelijk bij glaucoom? | FYEO Medical
Home » Veelgestelde vragen » Is een brilvervangende behandeling mogelijk bij glaucoom?

Is een brilvervangende behandeling mogelijk bij glaucoom?

Dat is afhankelijk van het soort behandeling. Glaucoom is verhoogde oogdruk. Op zich is ooglaseren geen probleem, alleen ga je na het laseren vaak andere waarden krijgen bij het opmeten van de druk, terwijl druk zelf niet is veranderd. Dus voordat we gaan ooglaseren moet er wel goed onderzoek zijn gedaan. Als de glaucoom volledig onder controle is, kunnen we kijken welke ooglaserbehandelingen mogelijk zijn. Een ReplaceLens behandeling is zelfs gunstig in het geval van glaucoom omdat we bij deze ingreep de eigen (dikke) ooglens vervangen door een flinterdunne kunststoflens. Hiermee creëren we meer ruimte in het oog waardoor de druk kan verminderen.

ExtraLenzen zijn niet aan te raden bij glaucoom. Bij ExtraLens implantatie wordt nog een extra lens geplaatst tussen de eigen ooglens en het hoornvlies. Daarmee maak je de ruimte in de oogkamer nog kleiner, hetgeen niet ten goede komt aan de drukverdeling.

Ga terug naar algemene vragen over brilvervangende chirurgie

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden