Wanneer is ooglaseren niet mogelijk? | FYEO Medical
Home » Veelgestelde vragen » Wanneer is ooglaseren niet mogelijk?

Wanneer is ooglaseren niet mogelijk?

In bepaalde gevallen kunnen we zeker geen ooglaserbehandeling uitvoeren. Dit noemen we absolute contra-indicaties. Voorbeelden hiervan zijn:

Staar is een absolute no-go voor ooglaseren, maar indien er sprake is van staar kan een ReplaceLens implantatie wel een ideale oplossing zijn.

Naast absolute contra-indicaties bestaan ook relatieve contra-indicaties. Dit zijn aandoeningen waarin we per persoon moeten bekijken wat de mogelijkheden zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Diabetes
 • Zwangerschap

Alle contra-indicaties staan beschreven in de Consensus Refractiechirurgie. Deze is als consensus onder de Nederlandse oogartsen opgesteld door de leden van het  Nederlands Gezelschap voor Refractiechirugie (NGRC). Naast de mening van deze oogartsen is ook gekeken naar internationale maatstaven en opvattingen. Het vormt een belangrijke leidraad voor het verrichten van hoogwaardige, veilige refractiechirurgie.

Ga terug naar vragen over ooglaseren

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Goed zien met eigen ogen?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden