Home » Wat past bij mij? » Uitgebreid vooronderzoek

Ons uitgebreide vooronderzoek.

Bent u benieuwd of u geschikt bent voor een brilvervangende behandeling? Met het uitgebreide vooronderzoek weet u direct welke methode het beste resultaat geeft voor uw ogen. Het vooronderzoek is geheel gratis en verplicht u tot niets!

 

Waaruit bestaat het vooronderzoek?

Tijdens het vooronderzoek wordt een belangrijke basis gelegd voor het eindresultaat van uw behandeling. Uw oog wordt tot in ieder detail bekeken. We meten o.a. de gezichtsscherpte, oogafwijking, oogdruk en de dikte van het hoornvlies. Door deze zeer nauwkeurige metingen kunnen we oogaandoeningen zelfs vroegtijdig opsporen nog voordat u daar zelf last van hebt. Het vooronderzoek duurt ongeveer 1,5 uur. Wij nemen hierbij ruim de tijd om al uw vragen te beantwoorden.

Wij streven ernaar uw onderzoeksresultaten zo nauwkeurig mogelijk te meten. Om de kwaliteit van onze oogmetingen te optimaliseren krijgt u tijdens de meeste vooronderzoeken oogdruppels die de pupil tijdelijk verwijden.

Dit zorgt ervoor dat uw ogen gedurende enige uren niet goed kunnen scherp stellen. Ook zal het zicht gedurende enkele uren wazig zijn waardoor autorijden onverantwoord is. Wij vragen u dan ook altijd om een chauffeur mee te nemen tijdens het vooronderzoek. Dit geldt echter niet wanneer u voor een vooronderzoek ReplaceLenzen komt; in dit geval krijgt u geen pupilverwijdende druppels en kunt u dus wel zelf terugrijden.

 

Vraag een gratis vooronderzoek aan


Het vooronderzoek in beeld


Voorbereiding op het onderzoek.

Omdat uw oogbol vervormt door het dragen van lenzen is het belangrijk om deze een periode uit te hebben gehad voordat het vooronderzoek plaatsvindt. Wanneer dit niet is gebeurd kan dit de metingen – en dus het uiteindelijke resultaat- beïnvloeden. Voor zachte lenzen geldt dat u deze 7 dagen voor het onderzoek niet meer in doet. Voor harde lenzen hanteren we een periode van 4 weken.

FYEO Medical biedt lensdragers een gratis bril en/of zachte lenzen aan om de periode naar het vooronderzoek te overbruggen. Informeer bij onze medewerkers naar deze mogelijkheid.

Breng ons altijd op de hoogte van een eventuele zwangerschap of chronische ziekte (b.v. diabetes, reuma of terugkomende koortsblaasjes rondom het oog). Gedurende een zwangerschap of de periode waarin borstvoeding wordt gegeven, is een vooronderzoek niet mogelijk.

 • PZP
  CZ
  Nationale Nederlanden
  VGZ
  OHRA
  Univé
  Bewuzt
  Interpolis
  IZA
  Medewerker FYEO Medical
  Direct een frisse blik?
  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een brilvervangende behandeling? Klik op onderstaande button of typ hiernaast uw naam en telefoonnummer. Dan bellen we u zo snel mogelijk terug!
  Afspraak maken
  Teruggebeld worden

Beoordeling door klanten: 9.2​/10 ­ 55 beoordelingen