Yvonne Schuiveling- Het vooronderzoek | FYEO Medical
Yvonne Schuiveling – Het vooronderzoek

Een paar weken geleden zat ik bij mijn collega’s in verschillende stoelen tijdens een vooronderzoek voor ReplaceLenzen. Nu geef ik dagelijks mensen informatie over wat het vooronderzoek nu precies inhoudt, maar het was natuurlijk al een hele tijd geleden dat ik er zelf een heb gehad.

En ik kan u vertellen, het is een heel verschil met 9 jaar geleden! Volgens mij zat ik toen achter 3 apparaten, nu zijn dat er wel 10. Ieder apparaat meet mijn ogen weer op een andere manier; de dikte van het hoornvlies, of ik genoeg ruimte heb in mijn ogen, hoe mijn traanfilm werkt, wat precies mijn sterktes zijn en nog veel meer. Ik vond het wel heel veel informatie om te verwerken, maar ik weet ook dat hoe beter ze mijn ogen in kaart brengen voor de behandeling, hoe beter het uiteindelijke resultaat zal zijn. Uit het vooronderzoek bleek dat mijn vertesterkte door het vervormen van mijn natuurlijke ooglens iets was veranderd. Niet alleen lezen, maar ook het zien op afstand was voor mij lastiger geworden. Juist daarom wilde ik heel graag in aanmerking komen voor ReplaceLenzen. Zo’n implantatie lost beide zichtproblemen in één keer op. De natuurlijke ooglens wordt namelijk geheel verwijderd en er wordt een lensje met precies de goede sterkte teruggeplaatst. Hiermee zie ik dus op afstand weer scherp, maar heb ik ook geen leesbril meer nodig.

Gelukkig gaven de metingen aan dat het bij mij zou kunnen. Maar… dan ben je er nog niet.. Het vooronderzoek gaat bij FYEO Medical altijd in combinatie met een consult met de (eventueel) behandelend arts. Hij of zij doet vervolgens ook nog een aantal belangrijke onderzoeken en bespreekt wat de mogelijkheden zijn. Volgende week vertel ik meer over dit consult!

Hartelijke groet, Yvonne